Η Κηπουρική είναι μακροζωία

Image placeholder
M University ανακάλυψαν προσφάτως μέσω συνεντεύξεων, ότι άτομα που ασχολούνται με την κηπουρική, είχαν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα αισιοδοξίας και χαράς για τη ζωή, από άλλους συμμετέχοντες.

Προστατεύει από την οστεοπόρωση
Η προστασία της υγείας των οστών σας χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια από ότι μπορείτε να φανταστείτε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βρείτε έναν τρόπο για να διασκεδάσετε ταυτόχρονα. Η σωματική δραστηριότητα που περιλαμβάνει προπόνηση με βάρη και ποικίλες ασκήσεις, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την αύξηση της κινητικότητας των αρθρώσεων, τη δύναμη και την ισορροπία –ασχέτως ηλικίας.

Σε μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Arkansas, όπου συμμετείχαν 3.310 γυναίκες, όσες δήλωσαν ότι ασχολούνταν με την κηπουρική ή με άλλες εργασίες στην αυλή, εμφάνισαν χαμηλότερα ποσοστά οστεοπόρωσης από εκείνες που έτρεχαν, κολυμπούσαν, ή έκαναν αερόμπικ.

Προστατεύει από τον διαβήτη
Ασχέτως της ηλικίας σας ή της κατάστασης της υγείας σας, έχετε πάντα τη δυνατότητα να αυξήσετε τη μακροζωία σας και να αποτρέψετε μελλοντικές αρρώστιες. Πολλές σωματικές δραστηριότητες που αποτελούν καθημερινή ρουτίνα -συμπεριλαμβανομένων των κινήσεων που περιλαμβάνονται στην ενασχόληση με την κηπουρική- αποτελούν πολλή καλή άσκηση που μπορεί να βοηθήσει και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, μειώνοντας παράλληλα την ευαισθησία σας σε μια σειρά από παθήσεις, όπως π.χ. ο διαβήτης.

Αν είστε… ενεργοί κηπουροί, τότε μάλλον συμπληρώνετε περισσότερα από τα συνιστώμενα 150 λεπτά άσκησης την εβδομάδα, για να παραμείνετε υγιείς και σε φόρμα. Αν πάλι είστε… ερασιτέχνες, ο χρόνος που αφιερώνετε στην κηπουρική, είναι και πάλι ευεργετικός για την υγεία σας, καθώς οι καθημερινές δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τα φυτά σας, συμβάλλουν στη μείωση της γλυκόζης στο αίμα.

Τέλος, αν καλλιεργείτε φρούτα και λαχανικά, έχετε ένα ακόμη όφελος, καθώς τα φρέσκα τρόφιμα που παράγετε, βοηθούν σε μια υγιεινή διατροφή.

Πηγή : www.bioathens.com