Διακόσμηση πόρτας | e-gynaikes.gr

Διακόσμηση πόρτας

Δημοσιεύθηκε 22/12/2015

Πώς θα φτιάξετε χριστουγεννιάτικο φιόγκο στην πόρτα του σπιτιού;
Μάθετε πώς να ντύσετε σαν δώρο την κεντρική πόρτα του σπιτιού


Τι θα χρειαστείτε: μια πολύ φαρδιά κορδέλα υφασμάτινη με χριστουγεννιάτικα σχέδια και στρας, ένα μέτρο, ψαλίδι, μικρότερη κορδέλα με σύρμα ή συρματάκι, συρραπτικό.

Οδηγίες:
Μετράς το ύψος και το πλάτος της πόρτας. Το πολλαπλασιάζεις επί 2 (για να υπολογίσεις την πίσω μεριά της πόρτας) και προσθέτεις γύρω στα 5 εκατοστά ώστε να διπλωθεί τριγύρω από την εσωτερική πλευρά της πόρτας. Διπλώνεις τη φαρδιά κορδέλα τριγύρω από την πόρτα (ακολουθώντας τον ίδιο τρόπο που τυλίγουμε ένα δώρο) και κλείνεις τις άκρες της κορδέλας με τη μικρότερη κορδέλα ή το συρματάκι. (Αν επέλεξες μικρότερη κορδέλα με συρματάκι, προτίμησε να έχει τα ίδια χρώματα με τη φαρδιά κορδέλα.) Στη συνέχεια, φτιάχνεις ένα μεγάλο φιόγκο με τη φαρδιά κορδέλα και τον δένεις είτε με το συρματάκι είτε με συρραπτικό πάνω στο κέντρο της κορδέλας στο κέντρο της πόρτας.

Εάν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις διάφορα κλαδιά φύλλων πράσινα ή χρωματιστά με στρας και να τα κολλήσεις γύρω από το φιόγκο. Μια άλλη ιδέα θα ήταν να κόψεις ένα μεγάλο κομμάτι χαρτόνι σε σχήμα ετικέτας δώρου και να γράψεις ένα εορταστικό μήνυμα επάνω! Κάνεις μια τρύπα στην επάνω μεριά της ετικέτας, περνάς ένα όμορφο κορδόνι ή χρωματιστό σπάγγο και το δένεις επάνω στην κορδέλα.

Η πόρτα δώρο είναι έτοιμη!

Πηγή : www.bombonieres.com.gr