Λίμνη Μπελέτσι

Image placeholder
Η λίμνη Μπελέτσι είναι μία τεχνητή λίμνη στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στους πρόποδες της Πάρνηθας. Βρίσκεται σε μια πευκόφυτη περιοχή σε υψόμετρο 600μ. Αποτελεί μια θαυμάσια ιδέα για βόλτα το Σαββατοκύριακο μιας και απέχει μόνο 30 χλμ. από την Αθήνα.

Η λίμνη δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1970 όταν γίνονταν έργα υποδομής στην περιοχή κατά την διάρκεια των οποίων φράχθηκε η κοίτη ενός χειμάρρου.
Τα νερά άρχισαν να συσσωρεύονται στην περιοχή και έτσι δημιουργήθηκε μια λίμνη έκτασης 5.000 τ.μ. και με βάθος που φτάνει σε κάποια σημεία τα 5μ. Το όνομά της το οφείλει στην κοντινή κορυφή Μπελέτσι, ωστόσο είναι γνωστή και ως λίμνη Κιθάρα, λόγω του σχήματός της.

Η περιοχή διαθέτει παγκάκια και παιδική χαρά, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια καντίνα, καφετέρια ή εστιατόριο δίπλα στη λίμνη.

Στην περιοχή της λίμνης μπορείτε να απολαύσετε την ηρεμία της και να περπατήσετε περιμετρικά αυτής. Μπορείτε επίσης εάν είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι να κάνετε και πικ νικ.

Η πρόσβαση στη λίμνη γίνεται μέσω της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Στην έξοδο προς Βαρυμπόμπη ακολουθείτε την κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Δεκελείας που οδηγεί στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.
Φτάνοντας στην οδό Αγίας Τριάδας, στρίβοντας αριστερά και ακολουθώντας την οδό Κίρκης, οδηγείται κανείς κατευθείαν στη λίμνη.