Αρχίζουν την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου οι εκπτώσεις | e-gynaikes.gr

Αρχίζουν την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου οι εκπτώσεις

Δημοσιεύθηκε 09/01/2016

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, οι εκπτώσεις θα αρχίσουν την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 και αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι και την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2016. Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 θα είναι ανοικτά τα καταστήματα.

Ήδη στα περισσότερα καταστήματα υπήρχε 1οήμερο προσφορών και κατά τη διάρκεια των εορτών. Από σήμερα όμως Σάββατο είχαν μειώσει τις τιμές κατά 30% - 50%. Λόγω του καλού καιρού αρκετός κόσμος είχε βγει για έρευνα αγοράς ή ακόμα και για να αγοράσει κάτι.Επίσης σε αρκετά καταστήματα υπάρχουν και καλοκαιρινές προσφορές.

Σίγουρα τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης την περίοδο των εκπτώσεων, η οποία είναι αμέσως μετά το τέλος των εορτών, είναι μια καλή ευκαιρία να αγοράσουμε είδη που θεωρούμε απαραίτητα. Ο χειμώνας είναι μακρύς και σίγουρα ότι πάρουμε θα το φορέσουμε έως την Άνοιξη.

Οι περισσότεροι συνηθίζουν να κάνουν έρευνα αγοράς πριν τις εκπτώσεις και έχουν αποφασίσει τι τους λείπει από την γκαρνταρόμπα τους ή τι τους αρέσει να προσθέσουν.

Έτσι μπορούν να διαπιστώσουν εάν οι εκπτώσεις είναι πραγματικές. Στις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων οι τιμές είναι ίδιες παντού και δεν μπορούν να πουν ψέματα. Όμως στις ατομικές επιχειρήσεις μπορεί να παρατηρηθεί κάτι τέτοιο. Οι καταστηματάρχες χρησιμοποιούν κάποια τρυκ για να παραπλανήσουν το αγοραστικό κοινό. Για παράδειγμα πέρυσι είχα δει σε κεντρικό κατάστημα ένα παλτό που έκανε 170,00 ευρώ και σκέφτηκα να το πάρω στις εκπτώσεις που πλησίαζαν. Όταν μπήκαν οι εκπτώσεις το κατάστημα είχε αλλάξει εντελώς βιτρίνα και είχε βάλει ένα άλλο, διαφορετικού χρώματος με αναγραφόμενη τιμή προ εκπτώσεων 210,00 ευρώ και με έκπτωση 180,00 ευρώ, δηλαδή και κατά δέκα ευρώ περισσότερο από ότι το είχα δει.

Για αυτό προσοχή, αγοράζουμε κάτι γιατί μας αρέσει και γιατί πιστεύουμε ότι η τιμή του συνάδει με την ποιότητά του, και όχι γιατί βλέπουμε μεγάλη διαφορά στην τιμή προ και μετά της έκπτωσης. Δεν είναι όλα μεγάλη ευκαιρία.

Να πούμε τώρα κάποιες μικρές συμβουλές, όχι γιατί δεν τις έχετε ξανακούσει, αλλά έτσι ... για υπενθύμιση.

-Στην περίοδο των εκπτώσεων εάν έχετε παιδιά μπορείτε να αγοράσετε ρούχα, κυρίως αυτά που κοστίζουν πιο πολύ, όπως π.χ. μπουφάν, ένα νούμερο όμως μεγαλύτερο από ότι φοράει το παιδί σας στη μισή τιμή. Έτσι όταν έρθει του χρόνου ο Οκτώβριος να είστε προετοιμασμένες. Προσοχή μην αγοράσετε παπούτσια γιατί δεν μπορείτε να προβλέψετε το σωστό νούμερο της επόμενης χρονιάς. Άλλωστε στα παπούτσια δεν υπάρχει μεγάλο ποσοστό έκπτωσης.

-Στις εκπτώσεις μπορείτε να προμηθευτείτε κάποια κομμάτια που πιστεύετε ότι σας λείπουν και στις κανονικές τιμές είναι ακριβά. Φροντίστε όμως να επιλέξετε κλασικά ρούχα εάν είναι να επενδύσετε αρκετά χρήματα για να τα φορέσετε μεγαλύτερο διάστημα.

-Για ρούχα ή παπούτσια που είναι πιο εκκεντρικά καλύτερα να μην δαπανήσετε αρκετά χρήματα γιατί την επόμενη χρονιά μπορεί να μην είναι και τόσο της μόδας και να μην τα φορέσετε.

Καλά ψώνια !
Μ.Χ.