Χτένισμα μαλλιών ανάλογα με το σχήμα προσώπου

Image placeholder
Ο τύπος των μαλλιών ή το χτένισμα μιας γυναίκας εξαρτάται πολύ από το σχήμα προσώπου που έχει. Για το λόγο αυτό, μπορεί να δεις για παράδειγμα ένα πολύ όμορφο γυναικείο χτένισμα σε ένα περιοδικό και να σου φανεί τέλειο για σένα.

Όταν όμως πας στο κομμωτήριο και κουρευτείς ή χτενιστείς σύμφωνα με το στιλ που είδες στο περιοδικό, το αποτέλεσμα πολλές φορές μπορεί να μην σε ενθουσιάσει ή ακόμα χειρότερα μπορεί να σε απογοητεύσει. Ο λόγος που μπορεί να συμβεί αυτό είναι επειδή επέλεξες ένα χτένισμα για τα μαλλιά σου που δεν ταιριάζει στο δικό σου σχήμα προσώπου. Αν είχες διαλέξει ένα χτένισμα που να ταιριάζει στο δικό σου πρόσωπο, τότε σίγουρα θα ήσουν πολύ πιο χαρούμενη φεύγοντας από το κομμωτήριο. Ας δούμε λοιπόν ποια κουρέματα-χτενίσματα ταιριάζουν σε ποια, ανάλογα πάντα με το σχήμα προσώπου που έχει η κάθε μία.

Στρογγυλό πρόσωπο
Αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο τότε θα πρέπει να επιλέξεις ένα χτένισμα που να κολακεύει το πρόσωπό σου. Να αποφύγεις τα χτενίσματα τύπου περμανάντ διότι το μόνο που θα κάνουν είναι να φαίνεται το πρόσωπό σου εντελώς στρόγγυλο. Για τις γυναίκες με στρογγυλό πρόσωπο, ταιριάζουν καλύτερα χτενίσματα που προσθέτουν μάκρος στο πρόσωπο. Έτσι καλό είναι να επιλέξεις χτενίσματα που προσθέτουν όγκο στην πάνω πλευρά του κεφαλιού. Επίσης, ο όγκος των μαλλιών στα πλαϊνά μέρη του κεφαλιού αριστερά και δεξιά θα πρέπει να είναι περιορισμένος.

Οβάλ πρόσωπο
Αν έχεις οβάλ πρόσωπο, τότε θα πρέπει να αποφύγεις τα μακριά μαλλιά, επειδή ένα τέτοιο χτένισμα θα κάνει το πρόσωπό σου να φαίνεται πολύ στενόμακρο. Τα χτενίσματα που περιλαμβάνουν μαλλιά μεσαίου μήκους βολεύουν ιδιαίτερα για αυτό τον τύπο μαλλιών. Επίσης τα πολύ σγουρά μαλλιά ή ένα χτένισμα ελαφριάς περμανάντ είναι ό,τι πρέπει.

Ορθογώνιο πρόσωπο (πηγούνι και μάγουλα με γωνίες)
Αν έχεις ορθογώνιο πρόσωπο, τότε σου ταιριάζουν καλύτερα τα μακριά μαλλιά έως μεσαίου μεγέθους. Αν θέλεις μπορείς να επιλέξεις χτενίσματα με κυματιστά ή ίσια μαλλιά. Να αποφύγεις τα κοντά μαλλιά επειδή είναι πολύ πιθανόν να σε κάνουν να χάσεις λίγο από την θηλυκότητά σου. Επίσης να αποφύγεις τις φράντζες επειδή προσθέσουν στο πρόσωπό σου ακόμα περισσότερες γωνίες.

Πρόσωπο σχήμα καρδιάς (φαρδύ μέτωπο, στενό πηγούνι)
Αν έχεις πρόσωπο με σχήμα καρδιάς τότε είσαι πολύ τυχερή επειδή το σχήμα αυτό ταιριάζει με τα περισσότερα είδη χτενίσματος. Έτσι μπορείς να επιλέξεις χτενίσματα ανάμεσα σε κοντά, μεσαίου μεγέθους και μακριά μαλλιά.

Πηγή : www.dynamikhgynaika.gr