Επτά τρόποι για ζεστό σπίτι

Image placeholder
Δείτε απλές κινήσεις για να ανεβάσετε τη θερμοκρασία του σπιτιού σας.

1. Κάντε την κουζίνα…φούρνο
Μετά το μαγείρεμα του φαγητού, αφήστε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή και όσο παρατραβηγμένο και αν σας φαίνεται αυτό, η κουζίνα σας θα έχει ζέστη τουλάχιστον για μισή ώρα. Εκμεταλλευτείτε την παράπλευρη θερμότητα και κάντε τις δουλειές που έχετε στην κουζίνα εκείνη την ώρα.

2. Βάλτε τον απορροφητήρα στο Off
Χρησιμοποιήστε με μέτρο τον απορροφητήρα διότι δεν απομακρύνει μόνο τις μυρωδιές ή τους υδρατμούς, αλλά και τη θερμότητα. Κλείστε τον αμέσως μόλις τελειώσετε το μαγείρεμα και ανάψτε τον μόλις αρχίζει να ζεσταίνεται το φαγητό.

3. Γυρίστε τον διακόπτη
Χαμηλώνοντας τον θερμοστάτη του καλοριφέρ κατά 2 βαθμούς, μπορείτε να περιορίσετε τα έξοδα για πετρέλαιο γύρω στο 20%.

4. Κλείστε τις…τρύπες
Μονώνοντας σωστά το σπίτι σας μπορείτε να περιορίσετε τα έξοδα για θέρμανση και να έχετε περισσότερη ζέστη με λιγότερο κόστος. Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα καλέστε κάποιον ειδικό στο σπίτι σας για να σας συμβουλεύσει. Η αλήθεια είναι πως η μόνωση αποτελεί μια πιο επεμβατική και δαπανηρή λύση, όμως μετά από κάποιο διάστημα θα κάνετε απόσβεση.

5. Πόρτες ερμητικά κλειστές
Μην αφήνετε χαραμάδες ανοιχτές γιατί έτσι θα έχετε μεγάλη απώλεια θερμότητας, η οποία θα αυξήσει τις δαπάνες σας για θέρμανση. Σε ειδικά καταστήματα θα βρείτε αεροστόπ που μπαίνει στο κάτω μέρος της πόρτας με αυτοκόλλητο και σας προστατεύει από το κρύο.

6. Κάντο όπως…τα πουλιά
Διαμορφώστε ένα ζεστό χώρο εκεί όπου περνάτε τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ ή το air condition για να ζεστάνετε μόνο το συγκεκριμένο χώρο και να μη δαπανάτε ενέργεια ζεσταίνοντας όλο το σπίτι.

7. Υποδεχτείτε τον ήλιο…
Μην έχετε κλειστές τις κουρτίνες την ώρα που έχει ηλιοφάνεια. Οι ακτίνες του ήλιου δε θα φωτίσουν μόνο το εσωτερικό του σπιτιού σας, αλλά θα φέρουν και θερμότητα μέσα σε αυτό. Βάλτε έναν καθρέφτη απέναντι από το παράθυρο για να αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου στο εσωτερικό.

Πηγή : www.lifezone.gr