Ενισχύστε την νοημοσύνη του παιδιού σας

Image placeholder
Δραστηριότητες που ακονίζουν τον εγκέφαλο
Από την ηλικία των 2 χρόνων, το παιδί αντλεί τις γνώσεις του από τις παρατηρήσεις που κάνει γύρω από τη λειτουργία του σώματός του, από τα αποτελέσματα των πράξεών του κι από τις εξερευνήσεις του στον κόσμο, που κάνει είτε μόνο του είτε με τους φίλους ή με τους γονείς του.

Οι καθημερινές δραστηριότητες του μπαμπά και της μαμάς είναι για το παιδί μια πηγή απόλαυσης και ουσιαστικής γνώσης, εφόσον του δίνουμε τη δυνατότητα να τις παρακολουθεί και να συμμετέχει.

Η κουζίνα είναι ένα πραγματικό εργαστήριο φυσικής και χημείας, μέσα στο οποίο επιπλέον παρασκευάζονται προϊόντα πάρα πολύ νόστιμα και ευωδιαστά. Το πλύσιμο των πιάτων, το βράσιμο του νερού ή του γάλατος, το γέμισμα των μπουκαλιών με διάφορα υγρά, το στρώσιμο του τραπεζιού, η μαγειρική, είναι δραστηριότητες που ενεργοποιούν ενδιαφέροντες νοητικούς μηχανισμούς: στο παιδί δίνεται η δυνατότητα να διαπιστώσει μεταβολές διάφορων καταστάσεων, να κάνει μετρήσεις, να ταξινομήσει διαφορετικά αντικείμενα, να μάθει να διακρίνει το αριστερό από το δεξί, να παρατηρήσει την αντοχή των υλικών.

Άλλες πολύ ενδιαφέρουσες απασχολήσεις για τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι :
• Κηπουρική μέσα και έξω από το σπίτι
• Φροντίδα ενός κατοικίδιου
• Συνοδεία στα ψώνια

Έτσι έχει την ευκαιρία ανακαλύψει τα διάφορα προϊόντα, παρακολουθεί τα ζυγίσματα, τις τιμές, παρατηρεί τις αφίσες, τις ετικέτες, τα μεγέθη, τις σειρές των προϊόντων και τα επαγγέλματα.

www.mandou.gr