Κόκκινο κραγιόν

Image placeholder
Το κόκκινο κραγιόν αποτελεί μια από τις αγαπημένες και διαχρονικές επιλογές πολλών γυναικών εδώ και δεκαετίες. Είναι κλασικό, κομψό και μπορεί να απογειώσει μια εμφάνιση.
Το κόκκινο κραγιόν ταιριάζει απόλυτα στις πορσελάνινες επιδερμίδες, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν ταιριάζει και στις υπόλοιπες γυναίκες.

Τι πρέπει όμως να προσέξετε όταν αποφασίσετε να φορέσετε κόκκινο κραγιόν

Σωστή απόχρωση

Επιλέξτε τη σωστή απόχρωση που ταιριάζει στο χρώμα του δέρματός σας.

Χείλη ενυδατωμένα
Προτού απλώσετε το κόκκινο κραγιόν στα χείλη βάλτε λίγο lip balm για ενυδάτωση. Είναι ότι πρέπει για ξηρά και σκασμένα χείλη, διαφορετικά το χρώμα δεν θα κρατήσει στα χείλη. Αφού το εφαρμόσετε καλά ταμπονάρετε με ένα χαρτομάντιλο για καλύτερο αποτέλεσμα.

Άλλο το πρωί άλλο το βράδυ
Ναι μεν το κόκκινο κραγιόν προσδίδει θηλυκότητα και κομψότητα, ωστόσο πρέπει να φορεθεί και τις κατάλληλες ώρες της ημέρας. Για τις πρωινές σας εμφανίσεις επιλέξτε ένα κόκκινο σε ματ υφή. Το βράδυ μπορείτε να γίνετε πιο τολμηρή γι αυτό προτιμήστε πιο έντονες αποχρώσεις με γεμάτη υφή που θα τα αναδείξουν. Σε περίπτωση που έχετε λεπτά χείλη αποφύγετε το βαθύ κόκκινο καθώς τα χείλη φαίνονται έτσι ακόμα πιο μικρά.

Περίγραμμα
Το κόκκινο κραγιόν θέλει πολύ σωστό περίγραμμα με μολύβι, είτε κοντά στο χρώμα των χειλιών σας, είτε ίδιο με την απόχρωση του κραγιόν που επιλέξατε. Σε κάθε περίπτωση μην κάνετε το λάθος να μεγαλώσετε τα χείλη σας, να βγείτε δηλαδή εκτός των φυσικών ορίων των χειλιών σας με το μολύβι. Για να κρατήσει μάλιστα περισσότερο μπορείτε να «γεμίσετε» το εσωτερικό του πλαισίου που φτιάξατε με το μολύβι των χειλιών.

Μακιγιάζ
Όταν χρησιμοποιείτε κόκκινο κραγιόν καλό είναι να διατηρήσετε το υπόλοιπο μακιγιάζ του προσώπου σας ελαφρύ και σχεδόν άχρωμο. Αποφύγετε τα smokey eyes και τα έντονα χρώματα σκιών.Επιλέξτε μια ανοιχτόχρωμη ή ουδέτερη σκιά ματιών στο άνω βλέφαρο και 1-2 στρώσεις μάσκαρα.