Πως θα βρούμε το στυλ μας;

Image placeholder
Για να βρούμε το στυλ μας πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε αλλά να ξέρουμε ότι έχουμε και τα χαρακτηριστικά για να το επιτύχουμε. Πρώτα από όλα ας σκεφτούμε την εικόνα του εαυτού μας, ο εντοπισμός των θετικών χαρακτηριστικών μας θα μας βοηθήσει να τα τονίσουμε. Έπειτα ανάλογα με την περίσταση θα πρέπει να ταιριάξουμε την εικόνα του εαυτού μας με το περιβάλλον. Να σκεφτούμε την προσωπικότητα μας και πως θα την εκφράσουμε μέσα από τα ρούχα αλλά και τα αξεσουάρ που θα φορέσουμε.

Να σκεφτούμε τις απαιτήσεις της δουλειάς μας, της οικογένειάς μας αλλά και της κοινωνικής μας ζωής. Κάθε περίσταση είναι διαφορετική, φυσικά θα πρέπει να προσαρμόζουμε το ντύσιμό μας κατάλληλα. Ποιο είναι το μήνυμα που θα περάσει το ντύσιμό μας; είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό; θα είναι αποδεχτό από τους άλλους;

Έπειτα ας σκεφτούμε τα αγαπημένα μας χρώματα, τα χρώματα που ταιριάζουν στην περίσταση που θέλουμε να τα φορέσουμε και το χρώμα που αισθανόμαστε ωραία και άνετα όταν το φοράμε. Πολλές φορές όταν φοράμε ένα χρώμα που δεν το συνηθίζουμε αισθανόμαστε ανανέωση αλλά ίσως άλλες φορές να μην αισθανόμαστε ότι μας ταιριάζει.

Βασική προϋπόθεση για ό,τι και αν φοράμε είναι να αισθανόμαστε άνετα. Αν αισθανόμαστε “ωραία” με ένα ντύσιμο τότε το ντύσιμο αυτό καλύπτει το στυλ μας. Γενικά θα πρέπει να απλουστεύουμε τα πράγματα χωρίς να τα αναλύουμε υπερβολικά. Ντυνόμαστε και φανταζόμαστε τον εαυτό μας στο περιβάλλον για το οποίο προορίζεται το ντύσιμο. Ταιριάζει; Αισθανόμαστε άνετα; Τονώνεται η αυτοπεποίθηση μας; Αν απαντήσουμε θετικά στα παραπάνω ερωτήματα τότε είμαστε έτοιμοι για έξω. Αν όχι ας αλλάξουμε ρούχα. Αν κάτι δεν πάει καλά με το ντύσιμο δεν χρειάζεται να το αφήνουμε να μας επηρεάζει.

Το ντύσιμο είναι τρόπος έκφρασης αλλά και τρόπος δήλωσης του εαυτού μας στο περιβάλλον μας. Άτομα που εκφράζονται το ίδιο δείχνουν ότι έχουν τα ίδια πιστεύω και τις ίδιες αντιλήψεις. Το ντύσιμο πολλές φορές αποτελεί μέσο δήλωσης διαφόρων πεποιθήσεων. Ο άνθρωπος είναι από τη φύση του κοινωνικό ον.

Φυσικά πρέπει να ακολουθήσουμε τους άγραφους κανόνες της ένδυσης για να μπορέσουμε να ενταχθούμε στα ανάλογα κοινωνικά σύνολα. Η απόρριψη λόγω της εξωτερικής εμφάνισης είναι σίγουρη εφόσον κάποιος δεν ταιριάζει με το σύνολο.

Το ίδιο ισχύει με τους κώδικες ένδυσης για τα δύο φύλα. Οι γυναίκες χρησιμοποιούν διαφορετικό ντύσιμο από τους άντρες τονίζοντας τα χαρακτηριστικά του φύλου τους ώστε να αρέσουν. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τους άντρες. Συμπερασματικά λοιπόν το ντύσιμο απαιτεί το σωστό συνδυασμό πάρα πολλών παραγόντων για να είναι επιτυχημένο.

psychinfo.gr