Λίμνη Έρι

Image placeholder
Ο Ντέιβ Σάντφορντ (Dave Sandford), που ασχολείται με την αθλητική φωτογραφία, κατάφερε να απαθανατίσει αυτές τις εξαιρετικές εικόνες, στην λίμνη Έρι (Erie), στο Οντάριο, μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες λίμνες της χώρας, ανάμεσα στον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο. Η λίμνη Erie έχει 388 χιλιόμετρα μήκος και περίπου 92 χιλιόμετρα πλάτος. Είναι επίσης η πιο ρηχή από τις Μεγάλες Λίμνες, με μέσο βάθος 19 μέτρα και μέγιστο 64 μέτρα.

Το όνομά της προέρχεται από μια φυλή ιθαγενών που ονόμασε τη λίμνη «ERIGE» (γάτα), για την απρόβλεπτη και μερικές φορές επικίνδυνα βίαιη φύση. Λόγω της ρηχότητας, οι συνθήκες μπορεί να αλλάξουν δραματικά σε μόλις λίγα λεπτά, με άγρια ​​κύματα να ξεφυτρώνουν αναπάντεχα.Τον απρόβλεπτο και βίαιο χαρακτήρα της λίμνης Erie επιτείνουν οι θρύλοι, που λένε ότι έχουν γίνει από 1.800-8.000 ναυάγια, από τον 17ο αιώνα, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν έχουν βρεθεί ποτέ.

Όπως λέει ο Sandford, για να κάνει τη φωτογράφηση που ήθελε, βρισκόταν στη λίμνη ακόμη και 6 ώρες την ημέρα, επί ένα τουλάχιστον μήνα.

snoopit24.wordpress.com