Φτιάξτε σπιτικές εσάνς | e-gynaikes.gr

Φτιάξτε σπιτικές εσάνς

Δημοσιεύθηκε 14/02/2016

Ο φλοιός των εσπεριδοειδών είναι πάρα πολύ αρωματικός. Έτσι αυτή η εποχή είναι κατάλληλη για να φτιάξετε σπιτικές εσάνς, μιας και μπορείτε να τα βρείτε ολόφρεσκα και σε αφθονία.

Καταρχάς να πούμε ότι εσάνς είναι η συμπυκνωμένη αρωματική ουσία που μπορεί να διατηρηθεί και να χρησιμοποιηθεί για 2-3 χρόνια στα γλυκίσματα δίνοντάς τους ένα ιδιαίτερο άρωμα.

Το πιο αρωματικό από όλα τα εσπεριδοειδή είναι το περγαμόντο. Ακολουθούν το πορτοκάλι, το μανταρίνι, το νεράντζι και το λεμόνι.

Πως γίνονται :
1.Επιλέγουμε 2-3 από τα εσπεριδοειδή που επιθυμούμε, τα πλένουμε καλά και ξύνουμε την φλούδα τους στον ψιλό τρίφτη.

2.Στη συνέχεια σε γυάλινο δοχείο ρίχνουμε το ξύσμα και προσθέτουμε 2-3 κούπες βότκα ή ρούμι.

3.Ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωσή του είναι περίπου δύο μήνες. Φυλάσσεται σε ντουλάπι και τον πρώτο μήνα ανακατεύετε 2-3 φορές την εβδομάδα. Τον υπόλοιπο καιρό ανακατεύετε πιο αραιά.

4.Όταν παρέλθει ο απαιτούμενος χρόνος το σουρώνετε ή για καλύτερα αποτελέσματα το περνάτε από φίλτρο του καφέ.

5.Η εσάνς είναι έτοιμη και την χρησιμοποιείτε σε γλυκά και κυρίως σε αυτά που περιέχουν αυγά.

Καλή επιτυχία !