Συμβουλές για καλύτερο μεταβολισμό και κάψιμο λίπους | e-gynaikes.gr

Συμβουλές για καλύτερο μεταβολισμό και κάψιμο λίπους

Δημοσιεύθηκε 24/02/2016

Θέλετε να χάσετε βάρος και δεν τα καταφέρνετε ;
Δείτε μερικές συμβουλές που μπορούμε να ακολουθήσουμε στη δίαιτα και την διατροφή μας για να βελτιωθεί ο μεταβολισμός μας και να κάψουμε περισσότερο λίπος.

Κάψιμο λίπους
1. Καθορίζουμε τις θερμιδικές μας ανάγκες για την κάθε μέρα να είναι περίπου οι ίδιες, και μια φορά την βδομάδα να τρώμε περισσότερες θερμίδες από τις συνηθισμένες για να κρατάμε το μεταβολισμός μας ενεργό.

2. Πολλά συχνά γεύματα. Τρώμε τις θερμίδες μας μοιρασμένες σε όσο πιο πολλά γεύματα την μέρα γίνετε.Δεν τρώμε μια-δύο φορές όλος μας το φαγητό μαζί.

3. Τρώμε άφοβα άλιπη πρωτεΐνη. Η άλιπη πρωτεΐνη όπως στήθος κοτόπουλο, τόνος νερού, σολομός, ασπράδι αυγού, γαλοπούλα κτλ. θα μας βοηθήσει να κάψουμε λίπος κρατώντας το μεταβολισμός μας στα φόρτε του.

4. Άσκηση. Να προσπαθείτε να ασκήστε καθημερινά, αν βαριέστε τουλάχιστο να προτιμάτε τις σκάλες αντί το ασανσέρ και με όποια άλλη ευκαιρία να κινήστε χωρίς να βαριέστε και αν είστε όλη μέρα στο καναπέ.

5. Πίνουμε πολύ νερό. Εκτός το ότι είναι καλό στην υγεία μας, βοηθά και στο χάσιμο βάρους.

6. Φρούτα και λαχανικά. Πολλά λαχανικά σε κάθε γεύμα μας και ενδιάμεσα των γευμάτων να τρώμε φρούτα.

7. Να κοιμόμαστε αρκετά. Η αϋπνία δημιουργεί εντονότερη αίσθηση πείνας και έτσι καταναλώνουμε συνήθως περισσότερες θερμίδες που δεν θα τις κάψουμε, επηρεάζει και το μεταβολισμό μας. Συνιστάται να κοιμόμαστε 8 ώρες την μέρα και αν είναι δυνατόν τις ίδιες ώρες π.χ 00:00 – 08:00.

8. Τόνωση μυικού συστήματος. Η μυϊκή μας μάζα βοηθά στο κάψιμο λίπους.

www.iator.gr