Νέο όπλο βασανισμού για τις γυναίκες χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος | e-gynaikes.gr

Νέο όπλο βασανισμού για τις γυναίκες χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος

Δημοσιεύθηκε 04/03/2016

Σύμφωνα με αποκάλυψη του Independent, οι τζιχαντιστές έχουν υιοθετήσει στις τιμωρητικές μεθόδους τους ένα νέο μεταλλικό εργαλείο με το οποίο βασανίζουν τις γυναίκες στη Μοσούλη, όταν τα ρούχα δεν καλύπτουν πλήρως το σώμα τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας πρώην διευθυντής σχολείου που κατάφερε να διαφύγει από την πόλη τις τελευταίες εβδομάδες, είπε ότι το νέο εργαλείο βασανισμού προκαλεί αβάσταχτο πόνο, καθώς μπορεί να αποκόψει ολόκληρα κομμάτια σάρκας.

Μιλώντας στον Independent μία 22χρονη γυναίκα, η Φατίμα, λέει ότι μετά από πολλές προσπάθειες, τελικά, κατάφερε να το σκάσει από την Μοσούλη όπου τα παιδιά της πεινούσαν και όπου, το τελευταίο διάστημα, το Ισλαμικό Κράτος είχε γίνει πολύ πιο βίαιο απέναντι στις γυναίκες.

«Το Biter ή Spike («δαγκάνα» ή «ακίδα») είχε μετατραπεί σε εφιάλτη για εμάς», λέει η Φατίμα. «Η αδερφή μου τιμωρήθηκε τόσο σκληρά τον περασμένο μήνα επειδή ξέχασε τα γάντια της και έφυγε από το σπίτι», συνεχίζει εξηγώντας πως η αδερφή της περιέγραψε τον πόνο που προκαλεί ως μεγαλύτερο ακόμα και από τους πόνους του τοκετού.

Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα, πλέον το Ισλαμικό Κράτος απαιτεί από τις γυναίκες να είναι πλήρως καλυμμένες, να φορούν πολύ φαρδιά ρούχα και να συνοδεύονται από έναν άντρα συγγενή.

Άλλες μαρτυρίες πάντως λένε για το μεταλλικό εργαλείο ότι στην όψη θυμίζει περισσότερο σαν παγίδα ζώων ή σαν ένα μεταλλικό σαγόνι με δόντια που εισχωρούν βαθιά μέσα στην σάρκα.

tvxs.gr